Oppsett av GWCN epostkonto.

Alle med funksjoner i GWCN har en epostadresse som skal brukes ved kommunikasjon internt og eksternt ved GWCN relaterte saker. Hovedpoenget med et eget epost-system er at man får kontakt med riktig person/funksjon i GWCN. En annen innlysende grunn er at det ved skifte av medlemmer med funksjoner GWCN, vil det alltid være enklere for en etterfølger å sette seg inn i hvordan alt fungerer når det benyttes en fast epost for funksjonen. I dag benytter mange seg av private epostadresser der all denne informasjonen er tapt den dagen et skifte skjer. Dette er ingen tjent med i det lange løp.

Vi hadde en lang periode store problemer med spam. Dette i sin tur gjorde at folk sluttet å bruke GWCN kontoene, noe som er forståelig om man må slette 9 av 10 mailer hver gang.

GWCN skiftet leverandør for web og epost sommeren 2016 til Pro Isp . Vi har nå en løsning som håndterer spam på en riktig måte der 85% automatisk blir borte basert på lister med kjente adresser og algoritmer. Det kommer også noen mailer som stoppes pga. tvil der 99% er spam. Webmaster henter for tiden en daglig rapport fra proisp der en liste over tvilstilfeller enten blir svartelistet eller sluppet igjennom.

En testkonto som ble satt gikk sømløst og problemfritt fra den ene leverandøren til den andre etter skiftet men det ble likevel mange som fikk problemer. Gamle oppsett er ikke alltid av det gode og vi ser at behovet for veiledning absolutt er tilstede. Produksjon av veiledninger var godt i gang da vi kom på at det måtte da finnes slike fra før på nettet.

Klikk her eller på Les mer for en samling linker til veiledning av oppsett på de fleste maskiner og dingser.

 

OBS! 

I alle disse guidene er det mulig å sette opp mail med SSL (kryptert lag).  Her vil man se at cpanelX.proisp.no brukes for inngående og utgående mail. I vårt tilfelle er X=48 og adressen blir da cpanel48.proisp.no.

  • Det er også mulig å få hjelp av webmaster til oppsett om det ikke vil seg.  Han kan ikke reise fysisk til dere alle sammen, men ved hjelp av Teamviewer er det mulig å få til fjernhjelp.
    • Det foregår på den måten at vi snakkes på telefon og at den som mottar hjelp laster ned et midlertidig program:  https://connect.teamviewer.com (det installerer seg ikke på maskinen).
    • Deretter gis tilgang til maskinen via en ID og et passord som kun gjelder denne ene gangen.

Med Outlook 2013 gikk installasjon knirkefritt og alle settinger ble satt automatisk når navn, brukernavn (epostadresse) og passord var fylt inn.  Eneste unntak var at man må godkjenne sertifikatet siden det er utstedt til proisp.no og ikke gwcn.no.. Sjekket oppsettet når det var ferdig og det står da som SS.

Støter du på problemer er det bare å ta kontakt med webmaster.

WEBMAIL

Hvor kan jeg logge inn med webmail?

Skriv inn webmail.gwcn.no i nettleseren din. Når innloggingsvindu kommer opp skriver du inn din epostadresse og ditt passord.

Hvordan bruker jeg webmail?  


APPLE,

• OPPRETTELSE AV EPOSTKONTO I APPLE MAIL  

• OPPSETT AV EPOSTKONTO I IPHONE OG IPOD TOUCH 

OPPSETT AV SENDT MAPPE FOR E-POST PÅ IPHONE/IPAD 


WINDOWS

OPPSETT AV EPOSTKONTO I WINDOWS 8 MAIL

OPPSETT AV EPOSTKONTO I WINDOWS PHONE


OUTLOOK

OUTLOOK 2013/2016

OUTLOOK 2010

OUTLOOK 2007    

OUTLOOK 2003  


GMAIL

• HVORDAN SETTER JEG OPP MIN EPOST FOR LESING OG SENDING HOS GMAIL?  


ANDROID

• OPPSETT AV EPOSTKONTO I ANDROID  


MOZILLA THUNDERBIRD

• OPPSETT AV EPOSTKONTO I MOZILLA THUNDERBIRD